home

werk

wie zijn dat

contact

voorbeeld op aanvraag

Zoek je hulp in tekst voor Food, finance, FMCG, zorg of overheid? Merkcampage, employer branding, social media, ux, website verpakking of dienst? Stuur ons een <mail> en we geven je vrijblijvend en op maat een selectie van teksten door Zinmaker voor grote en kleine opdrachtgevers.

Linkedin

ons werk

Je zoekt copy, een script, social media- of andere tekst. Want je verkoopt een mooi product, slimme diensten of hebt een belangrijke boodschap. Je bént het merk of werkt ervoor. Dan weet je: goede tekst beweegt mensen.

Je belt, mailt of googelt dus een tekstschrijver. Of een copywriter. En als je ons kent: een zinmaker. Dit schrijven wij zoal:

ONLINE / WEB / SOCIAL

Websites, social media, e-mailings: schrijven voor schermen vraagt om expertise. We denken mee in online strategie, SEO en user experience (UX). En dan nemen we de online bezoekers mee in tekst. Taal is overigens nooit ondergeschikt aan techniek. Je merk wil een persoonlijkheid zijn, geen robot.

CAMPAGNES EN CONCEPTEN

Een goed merkverhaal moet je op een feestje kunnen navertellen. Dat kan de brand story zelf zijn, of je merkverhaal creatief vertaald in een campagneconcept. Noem het reclame. Zinmaker heeft ruime ervaring in (soms bekroonde) campagnes voor kleine en grote merken. We werken zelfstandig of op locatie, met je team.

PACKAGING

De strijd in het schap. Verpakkingstekst zorgt vaak voor de beslissende slag om het winkelmandje. Het pack is je
merk-ambassadeur, die de juiste tone of voice verdient. 

EEN GOEDE NAAM

Het bedenken van een goede naam voor product, merk of dienst. Lastig hè? Wij houden ervan. En we hebben onze eigen methode om -deels samen- de naam te bedenken die past als een handschoen.

PRINT

Zinmaker schrijft veel voor pixels, maar zal altijd houden van inkt. Een advertentie in de Linda, treffende headers voor abri’s of een 1/1 dagblad ad? Vakwerk dat we nog regelmatig doen.

SEO

Search Engine Optimized Copy. Oftewel: tekst die wordt gevonden en geselecteerd door zoekmachines. Als we voor web schrijven is dit impliciet. Wil je eigen teksten SEO-effectief geschreven hebben, dan doen we dat natuurlijk ook voor je. En dan zorgen we ook dat het gewoon goede leesbare tekst blijft

OP LOCATIE

Je bent art director, social planner of account manager. En je kunt wel een tijdelijke conceptbatterij of copy-injectie in je team gebruiken. Bel of mail en we geven ter plekke een concept- of copyboost.

MERKMANIFEST

Veel bedrijven of merken zijn op zoek naar hun merkverhaal. En worstelen met containerbegrippen als 'visie, missie en propositie' Herkenbaar, zó belangrijk als basis van alles wat je in communicatie doet. Zinmaker vertelt die kern goed voor je doelgroep. Verhalend, bondig en treffend. Je zou haast zelf zin krijgen in je eigen merk.

SCRIPTING

Zinmaker schreef tekst voor tientallen commercials, online videoproducties en animaties. Van Lipton tot Het Voedingscentrum, van Optimel tot Zwitserleven. We werken daarbij soms ook samen met collega-reclamebureaus (zoals bij die laatste twee).  Onze meest recente films:

ANDERS, NAMELIJK:

Persberichten, brochures, flyers, signing…Niet alle media staan in ons menu. Juist in de breedte zij we zeer ervaren, dus kom maar op met die tekstvraag.